Smaki Karpackiej Wędrówki Pasterskiej | 7 Wieczorów, 7 Krajów, 1 Pasterska Droga | UKRAINA | 3 października | 19:00

Data: 7 Listopada 
Miejsce: Restauracja Złoty Groń
Format: Kolacja degustacyjna z muzyką regionu 
Motyw: Wieczór inspirowany rumuńskimi smakami

Przed nami szósta już kolacja degustacyjna z cyklu karpackiej wędrówki – tym razem wyruszamy w kulinarną podróż po pełnych ognia i aromatu smakach Rumunii. Spotkajmy się w Restauracji Złoty Groń, gdzie tradycja łączy się z pasją gotowania.

 

Podczas wieczoru:

  • menu degustacyjne,
  • selekcja win,
  • regionalna muzyka na żywo.

Wybierz się z nami w podróż górskim szlakiem prowadzącym przez góry – pełne smaków, opowieści i pasterskiego dziedzictwa kulinarnego.

Do zobaczenia przy stole – tam, gdzie smak spotyka historię.


Rezerwacja stolików:
+48 33 444 18 88 | wew. 510
Cena: 350 PLN / osoba    

Tu kupisz bilet online  


MENU

Amuse-bouche 
„Smak jeziora i ognia”
Mini mămăligă z kawiorem z pstrąga, kremem z kwaśnej śmietany i pudrem z koperku


Przystawka

„Serce Siedmiogrodu”

Tatar z wołowiny z Transylwanii, żółtko confit, olej z papryki, chips z „mici”, emulsja czosnkowa


Zupa

„Ciorbă”
Bulion z cielęciny i palonego czosnku , kluski z pietruszki, olej estragonowy

Dania główne

„Smak Dunaju”
Pstrąg dunajski, fermentowana cytryna, sos z pieczonego selera, olej z pietruszki

„Dziczyzna Karpat”
Comber z jelenia, sos z czerwonego wina i derenia, purée z pasternaku, palony por, karmelizowane buraki
 

Deser

„Cozonac Reimagined”
Mus z orzechów włoskich, lody z rumem i rodzynkami, sos z kawy i miodu lipowego, chrupiący Cozonac